Сподели във Twitter  Skype

Пчеларство - Плевен 2016

пчеларско изложение 2016 г.

 

По традиция изложението ще се проведе 11 до 14 февруари в бизнес център “Mania Tower” в Плевен.

Откриването на “Пчеларство-Плевен 2016″ ще се състои на 11февруари от 10:00 часа. Официални гости на събитието ще бъдат евродепутатът Мария Габриел и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, земеделският министър Десислава Танева, областният управител Ралица Добрева и кметът на Плевен Георг Спартански. Поканени са и евродепутати от Комисията по пчеларство към Европарламента.

Програмата за деня предвижда представяне на Националната програма по пчеларство – настоящия и новия период 2017/2019 г. Лекцията от 11,30 часа ще води Кирилка Янина – началник сектор „Пчеларство, мляко, интервенции” към ДФ „Земеделие”.

В 14:00 часа в зала „Плевен” на Областна управа ще започне и Национална конференция по пчеларство, организирана от евродепутата Мария Габриел.

За 12 и 13 февруари ще бъде представянето на пчеларски фирми, нови технологии в бранша и интересни практики на работа в чужбина, като специално внимание ще се обърне и на темата за биологичното пчеларство.

Традиционна част от изложението ще бъде отново конкурсът за детска рисунка „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”.

Официално награждаване на децата, отличени в него ще бъде на 14 февруари /неделя/ от 11:00 часа. Тогава ще бъдат обявени и отличените във фотоконкурса на пчеларска тематика.

Официалното награждаване на участниците в изложението и връчването на приза „Най-проспериращ млад пчелар на България през 2016 г.” ще бъде същия ден от 12:00 часа. Наградата се връчва съвместно с фондация „Еврика”.

източник: dariknews.bg