Сподели във Twitter  Skype
 
Фирма "Бийуокс" разполага с съвременна поточна линия за производство на пчелни пити и восъчни основи. Линията е съставена от две отделни машини, съответно - восъкоизтегляща машина и восъкогравирна машина.
 
 
1.Восъкоизтеглящата машина е съставена от редуктор (двигател), восъкоплаващ барабан, подбарабанна вана и набор гладки валци за изтегляне и оформяне на восъчната лента. Съответно, към машината има и восъкотопна вана в която восъкът преминава термичната си обработка от 130 градуса. Самата вана се нагрява с нагреватели и масло.
 
След като бъде стопен и филтриран, восъкът с помощта на нивомер (поплавък) достига до подбарабанната вана, където влиза в контакт с восъкоплаващият барабан. Барабанът е задвижван от редуктора посредством верижен механизъм.
 
След като премине през него, восъкът достига до гладките валци които го превръщат в лента с дебелина 1,2мм, която се навива на руло.
 
 
2.Восъкогравирна машина - задвижвана от електродвигател с верижна предавка. Нейната основна задача е да завърши последната част от производството на восъчната основа.
 
Най-специфичното при нея са восъкогравирните валци. Те поемат вече изготвената гладка лента и я превръщат в готовият краен продукт.